Derude hvor kragerne bliver taget af vinden

| 0 comments

Else­beth Øberg

På det sted hvor fyrretræerne stædigt griber fat i klit­terne, der hvor marsken tager over – lig­ger et hvid­kalket hus­man­d­sted og gal­leri – ”Mærskhuset”.

Her bor en rigtig kunstner-original, Else­beth Øberg, som med flid og strid lader kreativiteten få frit løb og med lige por­tioner ærbødighed, frækhed og fan­denivold­skhed tager kam­pen op med naturen på den mest forun­derlige vis. Om det er naturen eller Else­beth, som får det sid­ste ord, skal opleves ved selvsyn, men der kan ikke sås tvivl om, at ”kam­pen” bliver kæm­pet med et glimt i øjet.

De 12 dis­ci­ple
I mare­hal­men stikker de 12 dis­ci­ple hov­ed­erne frem, som om de har stået der og stir­ret i hun­dreder af år og ikke har ænset, at de grad­vist er blevet tilsandet til halsen – men man kan ikke bebre­jde dem for deres dorskhed, for der er rigtigt meget at kigge på både inden­for og ude omkring Mærskhuset.

Skif­tende udstill­inger
Foru­den Else­beths egne værker: malerier, keramik … krage­fød­der, fyrretræs­rød­der og halsen af en svane – fristes man til at sige – så byder gal­leriet også på skif­tende udstill­inger som­meren over.
Anna Ander­sen viser hen­des bud på flisedesign og tryk. Der er fotografier af brølende bøl­ger og vidt­strakte land­sk­aber af Ane Mar­grethe Bjerre. Kirsten Røjle viser hen­des vade­havs­mo­tiver. Fotografier af Niels Lin­neberg. Kent Nørby Ander­sen byder på malerier med vid og humor. Der er keramik af Bodil Ganer Tol­søe, og Den­nis Hensel hænger under­hylerne til tørre i urban nature.

Ferniser­ing
Den 14. juli 2012, kl. 14:00–17:00 er der ferniser­ing på udstill­in­gens 2. del, hvor Den­nis Hensel og Kent Nørby Ander­sen ind­tager stalden og loftet efter Kirsten Røjle og Ane Mar­grethe Bjerre.
Gal­leriet har åbent lørdage og søndage fra kl. 10:00–17:00 i peri­o­den frem til den 16. sep­tem­ber. Der er gratis entré.
Mærskhuset v/ Else­beth Øberg, Mærskvej 10, 6830 Nr. Nebel. Læs mere om Mærskhuset på hjemmes­i­den: www.maerskhuset.dk

Skriv et svar

Required fields are marked *.